Пошкоджено школи, лікарні, будинки

Харків. 12 листопада. УНІАН. На Харківщині внаслідок стихії, яка вирувала минулої доби, повністю залишилися без електропостачання близько 50 населених пунктів області.

Як повідомляє сайт облдержадміністрації з посиланням на заступника губернатора Сергія СТОРОЖЕНКА, внаслідок Балканського циклону на обласних лініях електропередач повністю вийшов з ладу 21 фідер і ще 7 - частково. Крім того, пошкоджено 358 трансформаторних станцій, внаслідок чого 47 населених пунктів області повністю залишилися без електроенергії, а ще 16 - частково.

Відео дня

Найбільше від стихії постраждали Сахновщинський, Первомайський, Лозівський, Харківський, Чугуївський, Зміївський і Дергачівський райони. Є серйозні наслідки і в інших районах. Зокрема, у місті Барвінкове пошкоджено дах Центральної районної лікарні на площі близько 250 кв. метрів. У Малому Бурлуку внаслідок випадання великої кількості снігу в загальноосвітній школі пошкоджено дах на площі близько 100 кв. м, а в Куп’янському районі на двох п’ятиповерхових житлових будинках пошкоджено дах на площі майже 500 кв. м.

За словами С.СТОРОЖЕНКА, в ніч з 11 на 12 листопада до місць аварій був організований виїзд оперативних ремонтних бригад «Обленерго» та МНС, і в подальшому аварійні роботи проводяться безупинно.

На відновлення електропостачання в області задіяно 35 аварійно-відновлювальних бригад та 97 одиниць техніки. Для забезпечення проїзду на автодорогах області використовується 145 одиниць автодорожньої техніки і 191 спеціаліст-дорожник.

За інформацією на 7 годину 30 хвилин 12 листопада в Чугуївському районі було введено у дію більше половини постраждалих об`єктів. «Така ж ситуація в інших районах. На зв`язку у мене всі глави районних адміністрацій і оперативні чергові відповідних підрозділів», - сказав заступник губернатора.

За його словами, облдержадміністрація спрямувала телефонограми в ДАІ і всі школи області з вимогою посилити контроль за пересуванням шкільних автобусів в умовах складної дорожньої обстановки.