Харків. 16 січня. УНІАН. Жінки - народні депутати України Олександра Кужель, Тетяна Слюз та Людмила Денисова не заявляли про приєднання до акції громадянської непокори екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Народні депутати України від опозиції Олександра Кужель, Людмила Денисова і Тетяна Слюз

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в ЦКЛ «Укрзалізниці» в Харкові сказав заступник начальника управління ДПтСУ в Харківській області Андрій Лапинський.

Відео дня

«У нас немає такої заяви. Вони нам не заявляли такого ані письмово, ані усно. І побачення буде продовжуватися ще більше трьох годин», - сказав (підкреслив) А.Лапінський.

Він зазначив, що в разі, якщо депутати після завершення чотиригодинного короткострокового побачення не покинуть приміщення, вони порушать закон.

А.Лапинський висловив сподівання, що побачення завершиться у встановлений термін.

Він відмовився говорити про те, які стосовно депутатів можуть бути застосовані заходи, якщо вони відмовляться покидати приміщення.

«Побачення ще триває. Будемо дивитися, як буде розгортатися ситуація», - сказав А.Лапінський.

Як повідомляв УНІАН, жінки-депутати від опозиції сьогодні прибули до екс-прем’єра, аби, серед іншого, оглянути палату Ю.Тимошенко, кімнату, в якій знаходяться монітори відеоспостереження, кімнату, де проводяться медичні процедури, а також поспілкуватися з медичним персоналом.

Через деякий час після початку зустрічі депутатів з екс-прем’єром захисник Ю.Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що жінки приєдналися до акції громадянської непокори Ю.Тимошенко і відмовляються покидати лікарню.

Пізніше прес-служба «Батьківщини» поширила заяву депутатів О.Кужель, Л.Денисової і Т.Слюз про їхнє приєднання до акції Ю.Тимошенко та намір залишатися з нею в лікарні, доки вимоги лідера опозиції не будуть виконані.

«Після всього побаченого і почутого ми заявляємо про приєднання до акції громадянської непокори, оголошеної лідером опозиції», - йдеться в заяві жінок-депутатів від «Батьківщини».

Це означає, наголосила О.Кужель, Л.Денисова та Т.Слюз, що «з цієї хвилини ми постійно, в цілодобовому режимі перебуватимемо разом з Юлією Тимошенко у приміщенні лікарні «Укрзалізниці», доки вимоги не будуть виконані, і нас не налякають ані ваші камери, ані ваші брудні методи».

Довідка УНІАН. 8 січня Ю.Тимошенко заявила, що розпочинає акцію громадянської непокори.

У відкритому листі на ім’я Президента України В.Януковича вона наголосила на узурпації влади В.Януковичем та проведенні в Україні політичних репресій. Ю.Тимошенко заявила, що відмовляється від спілкування зі слідчими, відмовляється надавати пояснення та відповідати на їхні запитання, брати участь «у будь-яких замовних кримінальних провадженнях».

Також Ю.Тимошенко відмовилася повертатися в свою палату у лікарні, вимагаючи прибрати цілодобове відеоспостереження, цілодобовий конвой у палаті та чоловіків-вартових.