Харків. 1 січня. УНІАН. Новий власник футбольного клубу «Металіст» бізнесмен Сергій Курченко за рахунок клубу повезе на перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи з англійським «Ньюкаслом» 500 найактивніших уболівальників харківської команди.

Металіст - Русенборг 3:1 8.11.12. Фото Андрія КРАВЧЕНКА

Як повідомили УНІАН у прес-службі ФК «Металіст», група уболівальників, яка поїде на матч 14 лютого до Англії, буде сформована на конкурсній основі.

Відео дня

Умови конкурсу будуть оголошені найближчим часом.

За словами С.Курченка, він сам є давнім і вірним уболівальником, і завжди разом із сотнями інших фанів мріяв супроводжувати улюблену команду на виїзних іграх.
Бізнесмен зазначив, що тепер, ставши власником клубу, він може реалізувати цю мрію для багатьох з них.

«Команда та її вболівальники - це одна сім`я, найближчі друзі і партнери», - сказав С.Курченко.

Власник ФК «Металіст» підтвердив намір посилити роботу з уболівальниками клубу та їхніми організаторами і оголосив про початок розробки спеціальної програми зворотного зв`язку «уболівальник-команда».

«Так склалося, що у «Металіста» завжди був один з найактивніших і потужних фан-клубів в Україні. Уболівальники «Металіста» славилися своєю згуртованістю і відданістю команді. Але нам іноді не вистачало більш тісного контакту з уболівальниками, того, що називають «зворотним зв`язком». Ми хочемо чути від уболівальників не тільки хвалебні відгуки та слова підтримки, але й критичні зауваження, пропозиції щодо поліпшення всіх напрямків роботи. Адже багато з наших уболівальників добре розбираються у футболі і знають історію перемог та поразок клубу, його досвід. Тож ми збираємося підняти роботу з вболівальниками на якісно новий рівень, найближчим часом буде розроблено комплекс програм, спрямований на зміцнення зв`язку Клубу та уболівальників», - сказав С.Курченко.

Як повідомляв УНІАН, 24 грудня харківський бізнесмен Олександр Ярославський склав із себе повноваження президента ФК «Металіст» і заявив, що передає зобов’язання з його фінансування іншому інвестору.

Цього ж дня сайт футбольного клубу повідомив, що досягнуто домовленості з групою компаній «ГазУкраїна», головним бенефіціаром якої є С.Курченко, щодо придбання ФК «Металіст» у О.Ярославського.

Довідка УНІАН. Харківський ФК «Металіст» створений у грудні 1925 року при колективі Харківського паровозобудівного заводу (нині ДП «Завод ім. Малишева»). ФК «Металіст» на сьогодні грає в Українській футбольній Прем’єр-Лізі. Володар Кубка СРСР, 6-разовий бронзовий призер чемпіонату України, фіналіст Кубка СРСР та Кубка України.

Останніми роками «Металіст» виступає у змаганнях Ліги Європи, зокрема, в сезоні 2011/2012 команда вибула на стадії боротьби за вихід до 1/4. Цього року «Металіст» достроково, за два тури до завершення групового турніру ЛЄ, з першого місця вийшов у наступну, весняну, фазу змагань 2012/2013.

У виступах на європейській арені цього сезону «Металіст» показує найкращий результат не лише в Україні, а й серед команд Східної Європи. У новій версії рейтингу Міжнародної федерації футбольної історії та статистики (IFFHS) «Металіст» знову поліпшив свої позиції і піднявся на 26 місце, обійшовши донецький Шахтар (45 місце), київське Динамо (78). Дніпро – на 80-й сходинці.

Нападник «Металіста» бразилець Барселлос Фреда Тайсон, за версією УЄФА (грудень 2012 р.), увійшов до складу символічної збірної групового турніру Ліги Європи.

Фото Андрія КРАВЧЕНКА