Харків. 19 грудня. УНІАН. Збитки від вибуху будинку по пр. Московському, 248-Г, внаслідок якого загинуло четверо людей і відбулося значне руйнування квартир, за попередніми розрахунками, становлять 17,8 млн грн.

Харків, вибух газу у 16-поверхівці, 16 грудня 2012. Фото Дмитра Неймирока

Як повідомили УНІАН у прес-службі Харківської міської ради, про це на засіданні обласної комісії з надзвичайних ситуацій та екологічної безпеки поінформував перший заступник міського голови Андрій Парамонов.

Відео дня

За його інформацією, балансова вартість будинку, пошкодженого вибухом, становить 27,1 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, 16 грудня о 17.39 у квартирі на 10-му поверсі 16-поверхового житлового будинку у Харкові стався вибух газу. Загинуло двоє дорослих і двоє дітей (2005 та 2011 р.н.). Постраждало близько 10 осіб. Їх із травмами різних ступенів важкості було госпіталізовано.

За попередніми даними, вибухнув газовий балон, що викликало пожежу у 4 квартирах. Вибухом зруйновано міжквартирні перегородки, пошкоджено перекриття між 9-м, 10-м та 11-м поверхами, а також несучу конструкцію зовнішньої стіни. Вогнем знищено та пошкоджено майно 4 квартир.

За даними мера Харкова Геннадія Кернеса, правоохоронці затримали чоловіка, який заніс газовий балон у будинок по проспекту Московському, 248-Г і залишив його на 10-му поверсі. Затриманим виявився батько загиблих дітей, який не проживав разом з родиною. «Він заніс 20-літровий балон і поставив його на 10-му поверсі», - повідомив Г.Кернес.

За попереднім висновком фахівців «Харківміськгазу», вибух у багатоповерхівці міг статися через занесення пошкодженого балона зі скрапленим газом.
 

Фото Дмитра Неймирока