Харків. 11 березня. УНІАН. Працівники харківської міліції затримали двох мешканців Полтавської області, які протягом кількох тижнів скоювали напади на іноземних громадян.

Як повідомили УНІАН сьогодні у Відділі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України в Харківській області, метою зловмисників було заволодіння особистим майном.

Перший злочин вони вчинили 18 лютого ц.р., коли, напавши на 25-річного іноземця в під’їзді житлового будинку, побили та заволоділи його мобільним телефоном. За вказаним фактом слідчими органами було відкрито кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 2 статті 186 (грабіж) КК України.

Відео дня

За кілька днів до міліції Московського району Харкова звернувся 57-річний громадянин України, уродженець однієї з країн Східної Азії. Чоловік заявив про напад на його 17-річного сина, в результаті якого хлопець отримав тілесні ушкодження. Як і в першому випадку, нападників було двоє, за прикметами та віком вони були схожі зі зловмисниками, що скоїли попередній злочин. За вказаним фактом також було відкрито кримінальне провадження.

В той же день до міліціонерів Московського РВ від оператора служби «102» надійшло повідомлення про напад на жінку. На місці події слідчо-оперативною групою було встановлено, що потерпілою є 20-річна адміністраторка торгівельного центру, уродженка країни Східної Азії. Двоє чоловіків шляхом відібрали у неї сумку з особистими цінними речами – айподом та коштовним мобільним телефоном.

В результаті вжитих заходів правоохоронцям вдалося вийти на слід зловмисників – на початку березня вони були затримані співробітниками карного розшуку.

Як з’ясувалося під час слідства, нападниками виявилися двоє 27-річних мешканців Полтавської області, які приїхали до Харківщини в пошуках роботи. Вештаючись ринком «Барабашове», хлопці звели знайомство з місцевими дівчатами, які працювали реалізаторами. Вони розповіли полтавчанам, що у вечірній час, особливо в оптові дні, торгівля на ринку йде дуже жваво, а виручка каси іноді доходить до десятка тисяч гривень. Дізнавшись про це, молодики зайнялися пограбуванням. Об’єктами нападів в основному були громадяни, які поверталися з торгівельного центру.

За усіма встановленими епізодами злочинної діяльності затриманих осіб проводяться подальші слідчі дії, повідомили у ВЗГ.