Харків. 18 січня. УНІАН. Міри покарання неповнолітніх мають бути переглянуті.

Як повідомляє сайт Харківської облдержадміністрації, про це під час візиту до Харківського слідчого ізолятору управління Державної пенітенціарної служби України у Харківській області заявив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

Він зазначив, що часто покарання є значно жорсткішим, ніж той злочин, який скоїла дитина. На його думку, величезні терміни покарання – три, п’ять, вісім років - потребують перегляду.

Відео дня

«На жаль, дуже часто суди розглядають справи дітей поспіхом і дають найжорсткіші покарання, не використовуючи дуже багато інших форм, альтернативних покаранню за гратами, - сказав Ю.Павленко.

«Сьогоднішнє законодавство, - наголосив він, - передбачає багато інших форм покарань, до яких можуть бути притягнути діти, які вступили у конфлікт з законом. Ці форми покарання дають більше шансів дітям на виправлення».

Ю.Павленко також підкреслив, що Президент оголосив одним з найважливіших пріоритетів роботи із захисту прав неповнолітніх, що переступили закон, - удосконалення роботи судів, приведення її у відповідність із новим КПК і судовою реформою.